100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% κατά παραγγελία
Εξυπηρέτηση & ποιότητα
100% άνεση

Υπερακουσία: αιτίες, συμπτώματα και ο ρόλος των ωτοασπίδων στη θεραπεία

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για
εξατομικευμένη προστασία ακοής

Η ονομασία "υπερακούραση" ακούγεται λίγο μυστηριώδης, αλλά δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους. Αυτή η κατάσταση, γνωστή και ως ακραία υπερευαισθησία στον ήχο, κάνει τους φυσιολογικούς ήχους αφόρητα δυνατούς και δυσάρεστους. Σαν να έχετε το κεφάλι σας συνεχώς μέσα σε ένα σετ ηχείων. Σε αυτό το άρθρο, βουτάμε στον κόσμο της υπερακοής, εξετάζοντας τις πιθανές αιτίες, τα συμπτώματα και τις λύσεις.

Τι ακριβώς είναι η υπερακούραση;

Όταν πάσχετε από υπερακοή, είναι σαν να είναι η ένταση του κόσμου σε πλήρη ένταση. Φανταστείτε ότι ο ήχος μιας βρύσης που ανοίγει ή ακόμη και οι ψίθυροι γίνονται αντιληπτοί ήδη ως πολύ δυνατοί. Αυτό συμβαίνει επειδή στα άτομα με αυτή την πάθηση, το σύστημα ελέγχου στα αυτιά τους, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της έντασης του ήχου, έχει γίνει υπερευαίσθητο.

Υπεράκουστος: αιτίες

Όπως συμβαίνει με πολλές ιατρικές καταστάσεις, η ακριβής αιτία της εμφάνισης υπερακοής είναι συχνά πολύπλοκη. Προκύπτει από ένα συνδυασμό βιολογικών, γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Παρ' όλα αυτά, μπορούν να προσδιοριστούν ορισμένοι παράγοντες που συμβάλλουν στην υπερευαισθησία στον ήχο.

Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες είναι οι εμβοές, μια διαταραχή της ακοής που σχετίζεται με την ακρόαση βουητών, σφυριγμάτων ή θορύβων. Η συνεχής παρουσία αυτών των ήχων μπορεί να υπερφορτώσει και να διαταράξει την αντίληψη της ακοής- μερικές φορές οδηγεί σε υπερακοή.

Η υπερακούραση μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε άτομα που πάσχουν από άλλες παθήσεις. Όπως το PTSD, στο οποίο υπάρχει αυξημένη ευαισθησία στις αισθητηριακές εισροές. Ή σε άτομα με νόσο του Ménière, μια πάθηση του εσωτερικού αυτιού που μπορεί να επηρεάσει την ακοή και την ισορροπία. Και υπάρχει επίσης υψηλότερος κίνδυνος υπερακοής στην ημικρανία και στον αυτισμό.

Επιπλέον, η παρατεταμένη έκθεση σε θόρυβο μπορεί να οδηγήσει σε υπερακούραση. Για παράδειγμα, όσοι εργάζονται σε θορυβώδη περιβάλλοντα, όπως εργοτάξια, κλαμπ ή μουσικά φεστιβάλ, μπορούν τελικά να αναπτύξουν αυτή την κατάσταση. Οι επίμονοι δυνατοί θόρυβοι επιβαρύνουν σοβαρά την ακοή σας, μετατοπίζοντας το κατώφλι για το τι γίνεται αντιληπτό ως "πολύ δυνατά".

Συμπτώματα και διάγνωση

Έτσι, το πιο προφανές σύμπτωμα της υπερακοής είναι η υπερευαισθησία στους καθημερινούς ήχους. Τα άτομα με υπερακοή μπορεί να αισθάνονται ακόμη και σωματικό πόνο σε ήχους που οι άλλοι θεωρούν φυσιολογικούς, όπως ο ήχος του κουδουνιού της πόρτας ή ο χτύπος του ρολογιού.

Αιτίες υπερακούρασης

Εάν υποψιάζεστε ότι πάσχετε από υπερακούραση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε έναν ειδικό. Για παράδειγμα, έναν ΩΡΛ γιατρό. Η διαγνωστική διαδικασία ξεκινά συνήθως με μια διεξοδική συζήτηση των συμπτωμάτων σας. Αυτό περιλαμβάνει τον προσδιορισμό όλων των ειδών των λεπτομερειών, όπως: πότε παρατηρήσατε για πρώτη φορά τα συμπτώματα; Μπορείτε να προσδιορίσετε συγκεκριμένους ήχους που βιώνετε ως ενοχλητικούς; Και πώς επηρεάζουν την καθημερινή σας ζωή; Αυτό τους βοηθά να αποκτήσουν μια καλύτερη ιδέα για τη σοβαρότητα της κατάστασης και να αποκλείσουν άλλες πιθανές καταστάσεις.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν ένα τεστ ακοής για να προσδιορίσουν το ακριβές εύρος και τη φύση της απώλειας ακοής σας. Μία από τις δοκιμασίες που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη διάγνωση της υπερακοής είναι η δοκιμασία Uncomfortable Loudness Level (ULL), επίσης γνωστή ως δοκιμασία UCL. Σε αυτήν, ο γιατρός αναζητά τα "επίπεδα δυσφορίας της ηχηρότητας" (LDL) - το σημείο στο οποίο οι ήχοι μιας συγκεκριμένης έντασης γίνονται δυσάρεστοι.

Με βάση τα συμπτώματά σας, την περιγραφή των εμπειριών σας και τα αποτελέσματα του τεστ ακοής, ο ειδικός θα καθορίσει στη συνέχεια αν έχετε υπερακοή.

Η ηχοθεραπεία ως θεραπεία για την υπερακούραση

Δεν υπάρχουν φάρμακα για την υπερακοή. Υπάρχουν όμως θεραπείες για να μάθετε να την αντιμετωπίζετε. Μία από αυτές είναι η ηχοθεραπεία. Πρόκειται για ένα είδος θεραπείας που αποσκοπεί στο να συνηθίσουν τα αυτιά και ο εγκέφαλός σας ξανά σε φυσιολογικούς ήχους. Αυτό γίνεται στη συνέχεια μέσω της έκθεσης σε μια σειρά ήσυχων ήχων.

Εκτός από τις θεραπείες, οι προσαρμοσμένες ωτοασπίδες μπορούν επίσης να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της υπερακούσιας. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του επιπέδου θορύβου και έτσι να περιορίσουν την υπερφόρτωση της ακοής σας. Η Audinc είναι ειδικός στην προστασία της ακοής. Προσφέρουμε εξατομικευμένες ωτοασπίδες που εφαρμόζουν τέλεια στα αυτιά σας και προστατεύουν την ακοή σας από αγχωτικούς ή επιβλαβείς ήχους.

Μείωση των ερεθισμάτων με ωτοασπίδες

Εκτός από την προστασία, οι προσαρμοσμένες ωτοασπίδες προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα μείωσης της ποσότητας των ερεθισμάτων. Αυτό μπορεί να συμβάλει σε μια πιο άνετη εμπειρία του κόσμου γύρω σας. Και έτσι στο να μάθετε να ζείτε με την υπερακοή.

Πρόληψη της υπερευαισθησίας στο θόρυβο

Παρόλα αυτά, η καλύτερη συμβουλή είναι φυσικά: αποφύγετε την υπερακούραση. Προστατεύετε λοιπόν πάντα σωστά την ακοή σας σε εκδηλώσεις με δυνατή μουσική, εργασία ή έκθεση σε άλλους θορύβους. οι προσαρμοσμένες ωτοασπίδες είναι ένα σημαντικό βοήθημα εδώ.

Είτε χρειάζεστε ωτοασπίδες για την εργασία, τις εκδηλώσεις, την ακρόαση μουσικής ή για να κάνετε την καθημερινή σας ζωή πιο ευχάριστη, η προσαρμοσμένη προστασία ακοής όπως η Audinc μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τον κόσμο στην ένταση του ήχου σας!

Ερωτήσεις;

Είμαστε εδώ για εσάς
ΔΕΊΤΕ ΣΧΕΤΙΚΈΣ ΑΝΑΡΤΉΣΕΙΣ

Υπερακουσία: αιτίες, συμπτώματα και ο ρόλος των ωτοασπίδων στη θεραπεία

Το όνομα "υπερακούραση" ακούγεται λίγο μυστηριώδες, αλλά δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους. [...]
Διαβάστε περισσότερα >

Γιατί η μουσική στα κλαμπ είναι τόσο δυνατή

Εάν παρακολουθείτε τακτικά ένα φεστιβάλ ή ένα κλαμπ, έχετε αναμφίβολα παρατηρήσει: η υψηλή [...]
Διαβάστε περισσότερα >
Dry Ears ωτοασπίδες κολύμπι 2

Στεγνά αυτιά - Μουσική κατά το σερφ ή το κολύμπι

Η Audinc διαθέτει ένα νέο προϊόν που ονομάζεται "Dry Ears". Με αυτό, είναι δυνατή η χρήση στεγνών αυτιών κατά τη διάρκεια [...]
Διαβάστε περισσότερα >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα